Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΡΟΖ ΡΙΖΟΤΟ ( συνταγή με .... "ρο" )

Προετοιμασία: 15 λεπτά και 20 λεπτά το μαγείρεμα

                                         ΥΛΙΚΑ:
  1.  5 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  2. 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  3. 1/3 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 6-8 φράουλες πουρέ
  5. 1 φλ. λευκό κρασί ξηρό
  6. 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
  7.  2 κ.σ  μασκαρπόνε
  8. 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  9. μερικές φράουλες για γαρνίρισμα.
 Βάζετε τον ζωμό σε κατσαρολάκι και τον διατηρείτε καυτό σε σταθερή θερμοκρασία αλλά χωρίς να βράζει. Δοκιμάστε και διορθώστε σε αλάτι, αν χρειάζεται.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει προσέχοντας να μην πάρει χρώμα. Προσθέτετε το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το υγρό που θα μείνει να είνα περίπου 1 κ.σ.
 Προσθέτετε το ρύζι και χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύετε για 1 λεπτό μέχρι όλοι οι κόκκοι του να καλυφθούν καλά από το μείγμα. Αρχίστε να προσθέτετε τον καυτό ζωμό, 1/2 φλυτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε σχεδόν να απορροφάται πριν προσθέσετε νέα ποσότητα.
Με την 5η φορά που θα ρίξετε το 1/2 φλυτζάνι ζωμό, προσθέστε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατέψτε. Το μείγμα θα πάρει  χρώμα σκούρο ρόζ. Συνεχίστε με τον υπόλοιπο ζωμό, κρατώντας μόνον το τελευταίο 1/4 περίπου φλυτζάνι χωριστά στην άκρη.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΤΣΑ:Η φωτιά είναι μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύετε καλά ώστε να μην κολλήσει το ρύζι.


 Mετά από 15 περίπου λεπτά, όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αλλά παραμένει σφιχτό, αποσύρετε, ρίχνετε το ζωμό που είχατε κρατήσει, το μασκαρπόνε και την παρμεζάνα. Ανακατεύετε πολύ γρήγορα να ενσωματωθούν τα υλικά με το ρύζι.

πηγή : http://www.econews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου