Τρίτη 12 Απριλίου 2011

"πολιτική"..... παιδεία !

είναι πολλές οι μέρες που τ σκέφτομαι, προσπαθώ να διαμορφόσω μια ολοκληρωμένη άποψη και να μαί τώρα! `Οχι, δε θα σας αφήσω σε ησυχία! αυτός είανι ο ρόλος μου άλλωστε, να σας ταρακουνώ!!

`Εχετε σκεφτεί ποτέ τι σημένουν οι όροι εξουσία, πολιτική; ποιά΄είναι η ετυμολογία τους; πότε χρησιμοποιήθηκαν πρώτη φορά σαν όροι;
Ας κάνουμε λοιπόν, μια αρχή σήμερα:
σε μια χώρα που οι έννοιες της εξουσιας και της πολιτικής έρχονται επιτηδευμένα να μπουν στη  ζωή μας μέσα από τις ερμηνίες των λεξικών, ας συγκρίνουμε τη΄διατύπωση της σημασίας τους στο λεξικό κ πόσο αυτό συμβαδίζει με την πραγματικότητα:
σύμφωνα με τον όρο πολιτική, εννοούμε την τέχνη διακυβέρνησης ενός κράτους, το πρόγραμμα δηλαδή, το οποίο εφαρμόζει μια κυβέρνηση σε κά8ε κρατική λειτουργία. Μεταφορικά : ο επιτήδιος τρόπος συμπεριφοράς, ώστε να επιτύχεις κάτι.
με τον όρο εξουσία εννοούμε το δικαίωμα που έχει κανείς ν ενεργεί κατά ορισμένο τρόπο, την άδεις δηλαδή που του παρέχεται ν θέτει κάτι κατά τη θέλησή του. Αλλιώς, ας το σκεφτούμε λίγο πιο απλά με την ετυμολογική του έννοια: εξουσία = `εξ + ουσία ( εκτός ουσίας δηλαδή!!! )

ζούμε σε μια χώρα που η πολιτική είναι ο " ο επιτήδιος τρόπος συμπεριφοράς, ώστε να επιτύχεις κάτι"
και η εξουσία ένα παιχνίδι των δικαιούχων εκτος ουσίας!!
μια χώρα που από τη μια γιορτάζουμε με τιμές κ δόξα την ... επανάσταση του `21 και το ίδιο βράδυ ξεπουλάμε τη χώρα μας! Αλλά όχι τίμια κ φανερά αυτή τη φορά, ν ξέρουμε ποιός είναι ο εχθρός! `Υπουλα με... πολτική μαεστρία!!!
Μια χώρα, που γιορτάζει την απελευθέρωσή της από εναν πόλεμο ( αναφέρομαι στη επέτειο του `21) με την υποστήριξη, ύπουλα ξανά, ενός άλλου εσωτερικού πολέμου ( αναφέρομαι στη στάση της χώρας μας απέναντι στα γεγονότα στη  Λιβύη ).
Μια χώρα που ξέρει να γιορτάζει.... παγκόσμιες ημέρες "κατά του ρατσισμού", "κατά της σωματικής βίας", "υπέρ της ειρήνης".. κ.λ.π.
Ενώ από την άλλη, κακομεταχειρίζεται τους.. "βρώμικους" μετανάστες στα φαναρια που μας ... "χαλούν" την αισθητική μας, που η ίδια η χώρα βιάζει τους πολίτες της ψυχικά ( ακόμα τουλαχιστον!!! ), σε καθημερινή βάση απόμυζώντας από αυτούς όσα η ίδια τους οφείλει ( στην αργκώ αυτό καλείται νταβατζιλίκι ).
Που δεν υποστηρίζει τον πόλεμο, αλλά ούτε αντιτίθεται κ σε αυτόν....
Μια χώρα χωρίς ουσία..... πολιτικής ζωής.
Αυτά από μένα.....
     δε θα αργήσω μέχρι την επόμενή μου.. εξόρμηση!!! :) be there!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου